Sedan 1985

IMG_0373

Egentligen bildades föreningen redan 1981 av ett  gäng som mest fiskade gös i Aspen, och som nappade på en tävling utlyst i  Fiskejournalen. Denna tävling gick ut på att i lag fånga så stora fiskar som  möjligt. Initiativtagare till gänget var Ove Nilsson. 1985 fick han ett telefonsamtal från Ulf Adner, som då var ansvarig för kommunens fiskefrågor.

Så  här berättar Ove om samtalet.

– Ulf ringde och undrade om vi inte kunde starta en riktig förening. Eftersom många ungdomar hört av sig till Fritidskontoret och frågat efter en sportfiskeklubb som fiskade efter vanliga arter som gädda, abborre och gös m.m Efter detta samtal var sportfiskeklubben SF Aspen ett faktum och vi var ganska snabbt uppe i ett 90-tal medlemmar.

Ove berättar vidare.

– Redan första året arrangerade vi Storfiskpimpeln, en klubbtävling (med deltävlingar) där det gäller att fånga den största abborren. Vid denna pimpeltävling tänder vi en brasa efter halva  tävlingstiden, grillar korv och drar några fiskehistorier(några är sanna)  SF-pimpeln som vi kallar den, brukar starta verksamhetsåret oftast annandag jul. Första året arrangerade vi också en öppen storfiskpimpel, men då  deltagarantalet stannade på blygsamma 30-talet deltagare, blev det bara en  gång. Km-pimpel (med deltävlingar) har vi också arrangerat under alla år och är  också mycket populär. På höstarna har vi arrangerat båtpimplar i 4  deltävlingar. Vi brukar använda oss av i första hand de stora sjöarna Anten,  Mjörn, Sävelången och Aspen. Det är dessa tre tävlingar (10 st. deltävlingar) som är SF Aspens huvudsakliga verksamhet idag. Om is funnits har också en  Percapimpel (med deltävlingar) anordnats, en tävlingsform där det gäller att  dels få en stor abborre, men även så hög totalvikt som möjligt. Dessa regler använd också vid båtpimplarna. De senaste åren har vi arrangerat en öppen  pimpeltävlig på i första hand Aspen. Jag vill avsluta med att säga som den  förste ordföranden i SF Aspen alltid sa ” En klubb blir vad medlemmarna gör den till”